2006 Dünya Kupası Hakkında İlginç Bilgiler

Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası unutulmaz maçlara ev sahipliği yaptı. Düzenlenen 18. Dünya Kupası 9 Haziran 2006 tarihinde başladı. Turnuvaya ev sahipliği yapma konusunda Güney Afrika da aday olmuştu. Ancak çok az bir oy farkı ile oylamayı kazanan Almanya oldu. Ancak bilindiği üzere bir sonraki Dünya Kupası, Güney Afrika’da düzenlenmişti.

dünya kupası

Toplamda 32 takımın katıldığı bu Dünya Kupası’nda 64 maç oynandı. Oynanan bu 64 maçta ise 147 gol atıldı. Bu da her maçta ortalama olarak 2,3 gol atıldığı anlamına geliyor. Genel olarak rekabetin bol olduğu turnuvalardan bir tanesi olduğunu belirtmek gerekiyor. Her bir rakip oldukça güçlüydü ve oldukça yetenekli futbolculara sahipti. Turnuvanın en unutulmaz anlarından biri ise hiç şüphesiz Fransız futbolcu Zinedine Zidane’nın İtalya futbolcuya kafa atmasıydı. Ünlü futbolcunun kafa attığı bu maç aynı zamanda milli takım kariyerindeki son maçıydı. Sizler için bu yazımızda 2006 Dünya Kupası hakkındaki ilginç bilgileri derledik.

2006 Dünya Kupası İlginç Bilgiler

  • 2006 Dünya Kupası finalinde İtalya ve Fransa karşı karşıya geldi. Fransa maçın henüz 7. dakikasında penaltı kazandı ve Zinedine Zidane attığı penaltı golü ile Fransa’yı 1 – 0 öne geçirdi. Maçın 19. dakikasında İtalya, Materazzi ile beraberliği yakaladı. Maçın geri kalanın başka gol olmadı ve maç 1 – 1 berabere tamamlandı. Durum böyle olunca maç uzatmalara gitti ve uzatmalarda da gol olmayınca penaltılara gidildi. Penaltılarda İtalya maçı 5 – 3 kazanarak, 2006 Dünya Kupası’nın şampiyonu oldu. Böylece İtalya tarihinde 4. kez bu kupanın sahibi oldu. Fransa ise turnuvayı ikinci olarak tamamladı.
  • Alman futbolcu Miroslav Klose turnuva boyunca tam 5 gol attı. Böylece turnuvanın gol kralı olmayı başardı.
  • Arjantinli futbolcu Juan Roman Riquelme turnuva boyunca toplamda 4 asist yaptı. Böylece turnuvanın en çok asist yapan futbolcusu oldu.
  • Fransız futbolcu Zinedine Zidane, 2006 Dünya Kupası’nın en iyi futbolcusu seçildi.
  • Turnuvanın en iyi kalecisi ise İtalyan kaleci Gianluigi Buffon seçildi.
  • En iyi genç oyuncu ödülünü kazanan futbolcu ise Lukas Podolski oldu.
  • Fair Play Ödülü’nü kazanan ülkeler ise Brezilya ve İspanya oldu.
  • Yarı finalde Almanya ile İtalya, Portekiz ile Fransa karşı karşıya geldi. İtalya, Almanya’yı  2 – 0 yenerken, Fransa ise Portekiz’i 1 – 0 yendi.
  • Üçüncülük maçı ise Almanya ve Portekiz arasında oynandı. Bu maçı Almanya 3 – 1 kazandı ve 2006 Dünya Kupası’nın üçüncüsü oldu. Portekiz ise turnuvayı dördüncü olarak bitirdi.
  • 2006 Dünya Kupası o tarihe kadar televizyondan en çok izlenen Dünya Kupası olmuştur.
Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir