2014 Dünya Kupası Hakkında İlginç Bilgiler

2014 Dünya Kupası bilindiği üzere Brezilya’da düzenlendi. Turnuva 12 Haziran 2014 tarihinde başladı. Oldukça çekişmeli maçlara ev sahipliği yapan organizasyon 13 Temmuz 2014 yılında oynanan final maçı ile sona erdi.

dünya kupası

Aradan geçen uzun bir zamanın ardından Brezilya turnuvaya ev sahipliği yapmıştı. Ayrıca uzun bir süredir Güney Amerika’da Dünya Kupası düzenlenmiyordu. Güney Amerika’da düzenlenen son Dünya Kupası bilindiği üzer Arjantin’in ev sahipliği yaptığı 1978 Dünya Kupası’ydı. Bu turnuvaya genel olarak Brezilya’nın 12 farklı şehrinde düzenlenmiştir. Turnuvanın ilk maçı Brezilya ile Hırvatistan arasında oynandı. Brezilya bu açılış maçını 3 – 1 kazanmayı başardı. Bu Dünya Kupası’ndan önce Güney Amerika’da düzenlenen tüm turnuvaları Güney Amerika ülkeleri kazanmıştı. Ancak bu organizasyonu kazanan Avrupa’dan olmuştur.

2014 Dünya Kupası İlginç Bilgiler

  • Turnuvaya damgasını vurmayı başaran Almanya, 2014 Dünya Kupası’nı kazanan takım oldu. Final maçında Almanya ile Arjantin karşı karşıya geldi. Maçın ilk 90 dakikası golsüz beraberlikle sonuçlandı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda maçın 113. dakikasında Götze’nin attığı golle Almanya maçı 1 – 0 kazandı.
  • Kolombiya takımının yetenekli futbolcusu James Rodriguez bu turnuvada toplamda 6 gol atarak turnuvanın gol kralı olmayı başardı. Alman futbolcu Thomas Müller ise attığı 5 gol ile bu Dünya Kupası’nın en çok gol atan ikinci futbolcusu oldu.
  • 2014 Dünya Kupası’nda beş farklı ülkeden beş futbolcu kendi kalesine gol attı. Bu turnuvada kendi kalesine gol atan futbolcular, Bosna-Hersek’ten Sead Kolasinac, Brezilya’dan Marcelo, Honduras’tan Noel Valladares, Gana’dan John Boye ve Nijerya’dan Joseph Yobo’dur.
  • Turnuvaya toplamda 32 takım katıldı ve bu takımlar toplamda 64 maç oynadı. Oynanan 64 maçta ise toplamda 171 gol atıldı. Bu da ortalama olarak her maçta 2,67 gol atıldığı anlamına geliyor.
  • Brezilya’da düzenlenen bu turnuvaya toplamda 3, 429, 873 taraftar izledi. Bu turnuvayı maç başına 53, 592 taraftarın maçları izlediği anlamına gelmektedir.
  • Almanya’dan Toni Kroos ve Kolombiya’dan Juan Cuadrado turnuva boyunca 4’er asist yaptılar. Böylece turnuvanın en çok asist yapan futbolcuları oldular.
  • Arjantinli futbol efsanesi Lionel Messi, 2014 Dünya Kupası’nın en iyi futbolcusu seçildi.
  • 2014 Dünya Kupası’nın en iyi kalecisi ise Alman kaleci Manuel Neuer seçildi.
  • Turnuvanın en iyi genç futbolcusu ise Fransız futbolcu Paul Pogba seçildi.
  • 2014 Dünya Kupası’nda üçüncü olan takım Hollanda olurken, turnuvaya ev sahipliği yapan Brezilya turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.
  • Turnuvaya damga vuran maç ise Brezilya ile Almanya arasında oynandı. İki takım yarı finalde karşı karşıya geldi. Yarı finalde oynanan bu maçı Brezilya 1 – 7 kaybetti. Bu skor Brezilya’nın Dünya Kupası’nda aldığı en kötü skorlardan biri olarak tarihe geçti.
Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir