2021 Türkiye Süper Kupası Finali

1966 yılından beri oynanmakta olan Türkiye Süper Kupası bilindiği üzere geçtiğimiz sene başlamıştı. Oldukça zorlu geçen ve seyir zevki yüksek maçların oynandığı bu turnuvanın finalinde ise Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi.

türkiye süper kupası

5 Ocak 2022 tarihinde karşı karşıya gelen iki takım oldukça iyi bir mücadele ortaya koydu. Genel olarak bakıldığında çekişmeli bir mücadele olduğunu söylemek de mümkündür. Sizler için bu yazımızda Beşiktaş – Antalyaspor maçının detaylarını anlatacağız.

Beşiktaş – Antalyaspor İlk Yarı

Maçın ilk yarısı oldukça hızlı başladı. Henüz maçın 4. dakikasında Antalyaspor’un defans oyuncusu Veysel Sarı, sarı kart gördü. Maçın ilerleyen dakikalarında çeşitli gol denemeleri olsa da herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Ancak maçın 33. dakikasında Atiba Hutchinson attığı gol ile takımı Beşiktaş’ı 1 – 0 öne geçirdi. Böylece siyah beyazlı ekip ilk yarıyı galip bir şekilde tamamladı.

Beşiktaş Antalyaspor İkinci Yarı

İkinci yarıda henüz 46. dakikada defans oyuncusu Eren Albayrak maçtan alındı ve onun yerine forvet oyuncusu Paul Mukairu, Antalyaspor adına oyuna girdi. Maçın 55. dakikasına geldiğimizde ise Beşiktaş’ın orta saha oyuncusu Miralem Pjanic sarı kart gören futbolcu oldu. Aradan geçen 5 dakikanın ardından ise Antalyaspor’un kalecisi Ruud Boffin sarı kart gördü.

Antalyaspor maçın seyrini değiştirmek adına 64. dakikada iki oyuncu değişikliği yaptı. Deni Milosevic’in yerine Hakan Özmert girerken, Hüsam Gaşa’nın yerine Amilyon oyuna giriş yaptı.

Maçın 68. dakikasına geldiğimizde ise Beşiktaş’tan Miralem Pjanic oyundan alındı ve onun yerine Umut Meraş oyunu girdi.

Maçın 74. dakikasında Beşiktaş’ın futbolcusu Athiba Hutchinson kendi kalesine gol attı ve böylece maç skoru 1 – 1 oldu. Golden 1 dakika sonra ise Antalyaspor’dan Enzo Crivelli oyundan alındı ve onun yerine Gökdeniz Bayrakdar oyuna girdi. Beşiktaş da dakika 79 ve 80’de oyuncu değişikliğine gitti. Cyle Larin’in yerine Alex Teixeira girerken, Kenan Karaman’ın yerine Emirhan İlkhan oyuna girdi.

Tüm bu oyuncu değişikliklerine rağmen maçın geri kalanında gol olmadı ve maç uzatmalara gitti.

Beşiktaş – Antalyaspor Uzatmalar

Maçın henüz 95 ve 98. dakikalarında Antalyaspor iki oyuncu değişikliği yaptı. Andrea Poli’nin yerine Sherel Floranus girerken, Doğukan Sinik’in yerine ise Mustafa Erdilman oyuna girdi.

Maçın 103. dakikasında ise  Beşiktaş’tan Rıdvan Yılmaz oyundan alındı ve onun yerine oyuna Welinto maça dahil oldu. Oyuna yeni dahil olan Welinton ise maçın 113. dakikasında sarı kart gördü.

Uzatmalar kısmında da her iki takımın çok önemli atakları oldu. Ancak her iki takım da gol atamayınca uzatmalar da berabere bitti ve maç penaltılara gitti.

Beşiktaş Antalyaspor Penaltılar

Antalyaspor’dan Güray Vural ilk penaltı atışını gole çevirdi. Ardından Beşiktaş’tan Alex Teixeira da penaltı atmayı başardı. Böylece penaltılarda durum 1 – 1 oldu.

Ardından Antalyaspor’un futbolcusu Mustafa Erdilman penaltıyı kaçırdı. Böylece Beşiktaş önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Beşiktaş’tan Michy Batshuayi penaltı için topun başındaydı ve bu penaltıyı gole çevirerek takımını penaltı atışlarında 2 – 1 öne geçirdi.

Antalyaspor’dan Hakan Özmert penaltıyı atarak durumu 2 – 2 yaptı. Ardından Beşiktaş’tan cevap gecikmedi ve Atiba Hutchinson penaltıyı atarak durumu 3 – 2 yaptı.

Antalyaspor’dan ise Sherel Floranus penaltıyı kaçırdı. Böylece Beşiktaş eğer gol atarsa kazanan taraf olacaktır. Domagoj Vida, Beşiktaş adına topun başındaydı ve penaltıyı gole çevirdi.

Böylece Beşiktaş takımı 2021 Türkiye Spor Kupası’nı kazanan takım oldu.

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir