Iker Casillas Hayatı

Futbol tarihinin en iyi kalecilerinden biri olarak kabul edilen Iker Casillas, 1981 yılında İspanya’da dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine ilk olarak Real Madrid’de başlamıştır. Annesi Maria del Carmen Fernandez Gonzalez, babası ise Jose Luis Casillas’dır.

iker casillas

Ünlü kalecinin Lucas ve Martin isminde de iki çocuğu bulunmaktadır. Başarılı futbolcu profesyonel futbol kariyerine ise 1999 yılında başladı. Refleksleri oldukça iyi olan güçlü bir kaleciydi. 2000 yılında İspanya Ligi’nde şampiyonluk yaşadı. Bu dönemde kulübüyle pek çok başarı elde etmeyi de başardı.

2009 yılında Real Madrid takımı ile en çok uluslararası maça çıkan kaleci unvanını da elde etmiştir. Bu rekor daha öncesinde Francisco Buyo’ya aitti. Bu futbolcu ise 454 defa kaleci olarak Real Madrid takımında forma giymişti.

Iker Casillas Milli Takım Kariyeri

İspanya milli takımyla da pek çok başarı elde etti. 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonluğu, 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonluğu ve 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonluğu gibi başarılar elde etmiştir. İspanya milli takımındaki kariyerine ise ilk olarak 2000 yılında başlamıştır. 2002 Dünya Kupası’nda Santiago Canizares’in sakatlığından dolayı forma giyme şansı bulmuştur. Bu turnuvada son 16 turunda İrlanda ile oynanan maçta üç penaltı atışını kurtarmayı bşaarmıştı. 2009 yılına gelindiğinde ise başarılı kaleci İspanya ile 100. maçına çıkmıştı.

2010 yılında Güney Afrika’da düzenlemekte olan Dünya Kupası’nda Paraguay takımına karşı penaltıdan gol atmayı başarmıştır. İspanya bilindiği üzere 2010 Dünya Kupası’na damga vurmayı başarmıştı ve bunda Casillas’ın da çok büyük katkıları olmuştu. Böylece İspanya milli takımı Dünya Kupası’nı kazanan taraf oldu. Kendisi bu dönemde milli takımın da kaptanıydı.

Kalp Krizi Geçirmesi

Başarılı kaleci 2019 yılında Porto takımı ile sıradan bir antrenman gününde kalp krizi geçirdi. Ünlü futbolcu özel bir bakıma alındı.

2020 yılında ünlü futbolcu Porto ile sözleşmesi devam ederken yapmış olduğu açıklama ile İspanya Kraliyet Federasyonu seçimlerinde adaylığını koyacağını açıklamıştır.

Iker Casillas pek çok kişi iyi başarılı kaleci denildiğinde akla gelen isimlerden biridir. Kariyeri boyunca hem saha içinde hem de saha dışında ne kadar iyi bir insan olduğunu göstermiş ve pek çok futbolcuya da ilham kaynağı olmuştur. Başarılı kaleci kariyeri boyunca pek çok rekora da imza attı. Hiç şüphesiz Iker Casillas tüm zamanların en iyi kalecilerinden birisi. Kariyerinde farklı takımlarda oynamış olsa da en çok özdeşleştiği kulüp Real Madrid oldu. İspanya’da ve dünya çapında büyük bir hayran kitlesi bulunan futbolcu adını altın harfler ile futbol tarihine yazdırmayı da başarmıştır.

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir