Süper Lig En Çok Şampiyon Olan Takımlar

Bilindiği üzere Süper Lig tarihindeki şampiyonluk sayıları 1959 yılı baz alınarak hesaplanmaktadır. Fakat 2002 senesinde Beşiktaş kulübü 1956 – 1957 ve 1957 – 1958 yıllarında üst üste iki şampiyonluk yaşamıştı. Bu iki şampiyonluğun sayılmaması üzerine çaba sarf eden kulüp 2002 yılında sonuç almayı başarmıştır.

süper lig

 Bu çabaların sonunda Türkiye Futbol Federasyonu Beşiktaş’ı haklı bulmuştur ve kulübün iki şampiyonluğunu resmi olarak lig şampiyonluğu olarak saymıştır. Böylece bu karar ile birlikte Beşiktaş’ın şampiyonluk sayısı günümüz itibariyle 16’ya yükselmiştir.

Süper Lig tarihi boyunca ise yalnızca altı farklı takım şampiyon olmuştur. Bu takımlar ise; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve İstanbul Başakşehirspor’dur. Bu yazımızda ise sizlerle lig tarihinin en çok şampiyon olan takımlarını paylaşacağız.

Galatasaray

Süper Lig tarihinin en çok şampiyon olan takımı ise Galatasaray’dır. 1959 yılından bu yana Galatasaray toplamda 22 şampiyonluk yaşamayı başlamıştır. Bu bağlamda Galatasaray’ın 4 yıldızı bulunmaktadır. Aynı zamanda 4 yıldıza sahip olan ilk takımdır. Bilindiği üzere Süper Lig’de 5 şampiyonluğu olan takıma 1 yıldız verilmektedir. Buna göre Galatasaray’ın 22 şampiyonluğu bulunduğundan ötürü günümüzde 4 yıldızı bulunmaktadır.

Fenerbahçe

Türkiye’nin en önemli kulüplerinden biri olan Fenerbahçe ise Süper Lig tarihinin en çok şampiyon olan ikinci takımıdır. 1959 yılından bu yana Fenerbahçe toplamda 18 şampiyonluk yaşamayı başarmıştır. Bu bağlamda ise sarı lacivertli ekibin 3 yıldızı bulunmaktadır. Eğer kulüp iki şampiyonluk daha yaşarsa resmi olarak 4 yıldıza sahip olacaktır. İki şampiyonluk daha yaşaması durumunda 4 yıldıza sahip olan iki takımdan biri olacaktır.

Beşiktaş

Daha öncesinde de bahsettiğimiz gibi Beşiktaş kulübü daha öncesinde almış olduğu iki şampiyonluğu da resmi olarak hanesine eklyerek toplamda 16 kez şampiyon olmayı başarmıştır. Bu bağlamda 16 şampiyonluk ile Beşiktaş, lig tarihinin en çok şampiyonluğu bulunan üçüncü takımıdır. Şampiyonluk sayısını baz aldığımız siyah beyazlı ekibin 3 yıldızı bulunmaktadır. Eğer Beşiktaş, Fenerbahçe iki şampiyonluk yaşamadan dört şampiyonluk daha yaşarsa 4 yıldıza sahip olan iki takımdan biri olmayı başaracaktır.

Trabzonspor

İstanbul takımları dışında en çok şampiyonluğa sahip olan takım ise Trabzonspor’dur. Trabzonspor’un oldukça büyük ve sadık bir taraftar topluluğu bulunmaktadır. Özellikle Trabzon’da takıma verilen önem oldukça büyüktür. Lig tarihi boyunca ise bordo mavili ekip toplamda 6 şampiyonluk yaşamıştır. Bu bağlamda ise Trabzonspor’un 1 yıldızı bulunmaktadır. 4 şampiyonluk daha yaşaması durumunda kulüp 2 yıldıza sahip olacaktır.

Bursaspor

Kulübün şu ana kadar 1 şampiyonluğu bulunuyor olsa da Süper Lig tarihi açısından şampiyonluğunun büyük bir önemi bulunmaktadır. Çünkü Bursaspor lig tarihinde dört büyükler dışında şampiyon olmayı başaran ilk takımdır. 2009 – 2010 sezonunda elde etmiş oldukları şampiyonluk ile lig tarihine adlarını altın harflerle yazdırmayı başardılar. 1 şampiyonluğu bulunduğundan ötürü Bursaspor’un yıldızı bulunmamaktadır.

İstanbul Başakşehir

Tıpkı Bursaspor gibi İstanbul Başakşehir’in de 1 şampiyonluğu bulunmaktadır. Kulübün de lig tairhi açısından şampiyonluğu oldukça önemlidir. Dört büyükler dışında ligde şampiyon olmayı başaran ikinci takım olmayı başarmıştır. 2019 – 2020 sezonu şampiyonluğunu kazanarak futbol tarihine adlarını yazdırmayı başardılar. Günümüz itibariyle Süper Lig’in son şampiyonudur.

Tüm bu şampiyonlukları ele aldığımızda Süper Lig tarihi boyunca dört İstanbul takımı şampiyon olurken, Trabzon ve Bursa şehirlerinden de birer takım şampiyon çıkmayı başarmıştır.

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir