La Liga En Çok Gol Atan Futbolcular

La Liga hiç şüphesiz dünya üzerinde en çok takip edilen liglerden biri. 1929 yılından beri oynanmakta olan bu ligde o günden bu yana gol kralı olan ve pek çok kişi oldu. Ancak bazı futbolcular diğer futbolculardan daha fazla gol atmayı başardı.

la liga

La Liga dünyanın en zorlu liglerinden biridir. Aynı zamanda tarihi boyunca lig pek çok dünya yıldınıza da ev sahipliği yaptı. Pek çok yetenekli futbolcu bu ligde boy gösterdi ve atmış oldukları goller ile takımlarına katkı sağladılar. Fakat bu futbolculardan bazıları sahip oldukları yetenekleri ve uzun bir süredir bu ligde oynamalarına da bağlı olarak diğer futbolculardan çok daha fazla gol atmayı başardılar.

La Liga Tarihinde En Çok Gol Atan Futbolcular

İşte lig tarihinde en çok gol atan futbolcular ve atmış oldukları gol sayıları;

Lionel Messi

Sadece kendi döneminin değil, dünya futbol tarihinin en iyi futbolcularından biri olarak görülen Lionel Messi, La Liga tarihinin en çok gol atan futbolcusudur. Efsane futbolcu bu ligdeki kariyeri boyunca 444 gol atarak lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu rekorunu kırmıştır. Yetenekli futbolcu attığı gollerin tümünü ise Barcelona takımı ile birlikte atmıştır. Lionel Messi, La Liga’daki ilk golünü ise 2005 yılında henüz 17 yaşındayken atmıştır. Başarılı futbolcu bilindiği üzere Barcelona takımı ile bu sene yollarını ayırmış ve PSG takımına transfer olmuştu. Futbol kariyerine de hala burada devam etmektedir.

Cristiano Ronaldo

Lionel Messi ile birlikte futbol tarihinin en iyi futbolcularından biri olan Cristiano Ronaldo ise La Liga’da en çok gol atan ikinci futbolcudur. Yetenekli futbolcu ligdeki kariyeri boyunca toplamda 312 gol atmayı başarmıştır. Atmış olduğu 312 gol ile aynı zamanda Real Madrid lig tarihi ve kulüp tarihinin en çok gol atan futbolcusu olma rekorunu da elinde bulundurmaktadır. Real Madrid kulübü ile pek çok başarı elde eden efsane futbolcu burada oynadığı süre boyunca takımının pek çok kupayı kazanmasında da önemli katkıları olmuştur. Ayrıca La Liga’da üç kez gol kralı olmayı da başardı. İlk gol krallığını 2010 – 2011 sezonunda yaşayan futbolcu, son gol krallığını ise 2014 – 2015 sezonunda yaşamıştır. Günümüzde de hala futbol kariyerine devam eden yetenekli futbolcu, şu anda Manchester United takımında forma giymektedir.

Telmo Zarra

İspanya futbol tarihine damga vurmayı başaran Telmo Zarra, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’dan sonra La Liga’a en çok gol atan üçüncü futbolcudur. Efsane futbolcu La Liga kariyeri boyunca 251 gol atmayı başarmıştır. 1921 yılında dünyaya gelen başarılı futbolcu, 2006 yılında ise hayatını kaybetti. Bir döneme damgasını vurmayı başaran futbolcu ligde altı kez gol kralı olmuştur. Bu bağlamda Messi’den sonra La Liga’da en çok gol kralı olan ikinci futbolcudur. Bilindiği üzere Messi, La Liga’da yedi kez gol kralı olmuştu. Ligde attığı tüm golleri ise Athletic Bilbao takımında atmıştır.

Hugo Sanchez

Meksikalı efsane futbolcu ise La Liga tarihinde en çok gol atan dördüncü futbolcudur. La Liga’daki kariyeri boyunca Atletico Madrid, Real Madrid ve Rayo Vallecano gibi takımlarda oynayan efsane futbolcu bu ligde toplamda 234 gol atmayı başarmıştır. Yetenekli futbolcu Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo rekorları kırmadan önce La Liga tarihinin en çok gol atan ikinci futbolcusuydu. Atmış olduğu röveşata golleri ile nam salan efsane futbolcu La Liga’da beş kez gol kralı olmayı da başarmıştır. İlk gol krallığını Atletico Madrid takımı ile birlikte 1984 – 1985 sezonunda yaşayan futbolcu, son gol krallığını ise 1989 – 1990 sezonunda Real Madrid takımı ile birlikte yaşamıştır.

Raul Gonzalez

Kariyerinde daha çok Real Madrid takımı ile özdeşleşen yetenekli futbolcu ise La Liga tarihinde en çok gol atan beşinci futbolcudur. İspanyol futbolcu bu ligdeki kariyeri boyunca toplamda 228 gol atmayı başarmıştır. Ligdeki tüm gollerini ise Real Madrid takımı ile atmıştır. Takımıyla toplamda 550 maça çıkan efsane futbolcu o dönemde dünyanın en tanınan futbolcularından biriydi. 1994 yılından 2010 yılına kadar İspanyol kulübünde oynamıştır. Yetenekli futbolcu Real Madrid takımı ile 1998 – 1999 sezonu ve 2000 – 2001 sezonunda gol kralı olmayı da başarmıştır.

Alfredo di Stefano

Arjantin’in ve dünya futbol tarihinin en iyi futbolcularından biri olarak görülen Alfredo di Stefano La Liga’da en çok gol atan altıncı futbolcudur. Bir döneme damgasını vurmayı başaran yetenekli futbolcu La Liga kariyerinde Real Madrid ve Espanyol takımları ile toplamda 227 gol atmayı başardı. Bu gollerin büyük bir kısmını ise Real Madrid takımı ile birlikte atmıştır. Pele bile ünlü futbolcunun dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu söylemiştir. Efsane futbolcu La Liga’da beş kez gol kralı olmayı başarmıştır. İlk gol krallığını Real Madrid takımı ile 1953 – 1954 sezonunda yaşayan futbolcu, son gol krallığını ise yine aynı takımda 1958 – 1959 sezonunda yaşamıştır.

Cesar Rodriguez Alvarez

Efsane futbolcu Cesar Rodriguez La Liga tarihinin en çok gol atan yedinci futbolcusudur. Ligdeki kariyeri boyunca ise toplamda 223 gol atmayı başarmıştır. La Liga’da attığı gollerin büyük bir kısmını ise Barcelona takımında atmıştır. Aynı zamanda yetenekli futbolcu Barcelona kariyerinde atmış olduğu 232 gol ile bir dönem boyunca kulüp tarihinin en çok gol atan futbolculardan biriydi. Ligde ise bir gol krallığı bulunmaktadır. Bu gol krallığını ise Barcelona takımı ile 1948 – 1949 sezonunda yaşamıştır.

Quini

1949 yılında dünyaya gelen İspanyol futbolcu, La Liga tarihinin en çok gol atan sekizinci futbolcusudur. La Liga’da Sporting Gijon ve Barcelona takımlarında oynayan yetenekli futbolcu ligde toplamda 219 gol atmayı başarmıştır. Yetenekli futbolcu ligde beş kez de gol kralı oldu. İlk gol krallığını Sporting Gijon takımında 1973 – 1974 sezonunda yaşayan futbolcu, son gol krallığını ise Barcelona takımında 1981 – 1982 sezonunda yaşamıştır.

Pahino

İspanya futbol tarihine damga vurmayı başaran efsane futbolcu ise La Liga tarihinin en çok gol atan dokuzuncu futbolcusudur. Futbol kariyeri boyunca Real Madrid, Celta Vigo, Granada ve Deportivo gibi İspanyol takımlarında oynayan başarılı futbolcu La Liga kariyeri boyunca 210 gol atmayı başarmıştır. Gollerin büyük bir kısmını ise Real Madrid takımı ile birlikte atmıştır. Lig tarihinde ise iki kez gol kralı oldu. İlk gol krallığını 1947 – 1948 sezonunda Celta Vigo takımı ile yaşarken, son gol krallığını ise Real Madrid takımı ile birlikte 1951 – 1952 sezonunda yaşamıştır.

Edmundo Suarez

1916 yılında dünyaya gelen ünlü İspanyol futbolcu La Liga tarihinin en çok gol atan onuncu futbolcusudur. Ligdeki kariyerinin büyük bir kısmını Valencia takımında geçiren yetenekli oyuncu La Liga’da toplamda 195 gol atmayı başarmıştır. Valencia takımı ile ligde 186 gol atan futbolcu, CD Alcoyano takımıyla da 9 gol attı. İlginç bir şekilde ise yetenekli futbolcunun La Liga’da gol krallığı bulunmamaktadır.

Santillana

1952 yılında doğan İspanyolcu futbolcu bu ligde Real Madrid ve Racing Santander gibi takımlarda forma giymiştir. Kariyerinin büyük bir kısmını ise Real Madrid takımında geçirmiştir. La Liga’da ise toplamda 186 gol atmayı başardı. Yetenekli futbolcu lig dışında Real Madrid takımında 200’den fazla gol atan birkaç futbolcudan da biridir. Ligde ise bir kez gol kralı olmayı başarmıştır. Santillana’nın da La Liga’da gol krallığı bulunmamaktadır.

David Villa

İspanya futboluna damga vurmayı başaran ünlü futbolculardan biri de hiç şüphesiz David Villa’dır. La Liga’daki kariyeri boyunca Sporting Gijon, Barcelona, Valencia, Real Zaragoza ve Athletic Madrid gibi takımlar mücadele eden yetenekli futbolcu ligde ise toplamda 185 gol atmayı başardı. Kariyerinde attığı gollerin büyük bir kısmını ise Valencia takımı ile attı. Milli takımına da pek çok katkıda bulunan efsane futbolcunun La Liga’da gol krallığı bulunmamaktadır. Ayrıca İspanya milli takımını en çok gol atan futbolcusudur. David Villa hiç şüphesiz İspanya futbol tarihine damga vurmayı başaran en yetenekli futbolculardan biridir.

Juan Arza

İspanyol futbolcu Juan Arza da La Liga tarihinin en çok gol atan futbolcuları arasında yer almaktadır. Efsane futbolcu La Liga’daki kariyerinde Sevilla, Malaga ve Atletico Almeria gibi takımlarda forma giymiştir. La Liga’da ise toplamda 182 gol atmayı başarmıştır. Attığı bu gollerin büyük bir kısmını ise Sevilla takımı ile birlikte atmıştır. Aynı zamanda ünlü futbolcu Sevilla takımının da en golcü futbolcularından biridir. Ligdeki kariyerinde ise bir kez gol kralı olmayı başardı. Bu gol krallığını ise Sevilla takımı ile birlikte 1954 – 1955 sezonunda 28 gol atarak yaşamıştır.

Guillermo Gorostiza

1909 yılında dünyaya gelen efsane futbolcu da La Liga tarihinin en çok gol atan oyuncularından biridir. Ligde ise toplamda 178 gol atmayı başarmıştır. Yetenekli futbolcu İspanya liginde attığı gollerin büyük bir kısmını Athletic Bilbao ve Valencia takımlarında atmıştır. Her iki takıma da çok önemli katkıları olan bir futbolcudur. 1934 yılında düzenlenen ikinci Dünya Kupası’nda da forma giyen futbolculardan biridir. Aynı zamanda La Liga’da gol kralı olmayı başaran ikinci futbolcudur. Başarılı futbolcu ligde bir defa gol kralı oldu. İlk ve tek gol krallığını ise 1929 – 1930 sezonunda yaşamıştır.

La Liga’da en çok gol atan diğer futbolcular ise şu şekildedir;

Karim Benzema | La Liga’da Attığı Gol Sayısı: 169

Isidro Langara | La Liga’da Attığı Gol Sayısı: 165

Samuel Eto | La Liga’da Attığı Gol Sayısı: 162

Luis Aragones | La Liga’da Attığı Gol Sayısı: 160

Ferenc Puskas | La Liga’da Attığı Gol Sayısı: 156

Bu futbolcuların her biri La Liga’da forma giydikleri dönemde İspanya futbol tarihine damga vurmayı başardı. Bazıları ise aynı zamanda dünya çapında ne kadar büyük bir yetenek olduklarını taraftarlara kanıtladılar. La Liga oldukça zorlu bir ligde bu kadar çok gol atabilmek elbette ki iyi bir takım oyunuyla birlikte yetenek de gerektiriyor. Bu bağlamda bakıldığında listede her alan her bir oyuncunun kendine has güçlü yetenekleri olduğunu belirtmek mümkündür. Listenin başlarındaki isimler de son dönem futboluna damga vurmayı başaran Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo. Elbette ki Messi’nin muhteşem başarısı tartışılmaz. Ancak Ronaldo bu rekoru kırmasına ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor. La Liga’da Messi’den çok sonra oynamaya başlamasına rağmen efsane futbolcu bu kadar golü atmayı başardı. Her iki yetenek de hiç şüphesiz futbol tarihinin en iyi futbolcuları.

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir