Primeira Liga En Çok Gol Atan Futbolcular

Portekiz’in en üst ligi olarak karşımıza çıkan Primeira Liga bugüne kadar birçok yetenekli oyuncuya ev sahipliği yaptı. Bu yetenekli oyuncular oynadıkları takımları ile birlikte pek çok gol atmayı başardı. Bazı futbolcular ise diğerlerine göre daha fazla gol atmayı başardılar.

primeira liga

Avrupa’daki ligler arasında en zorlu liglerden biri Primeira Liga’dır. Bu ligde gol kralı olmak oldukça zordur ve bir noktada belirli seviyenin üzerinde yetenek gerektirir. Lig tarihi boyunca bu ligde mücadele eden ve attığı gollerle lig tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran pek çok futbolcu oldu. Bu futbolculardan bazıları sadece lig tarihine değil dünya futbol tarihine de geçmeyi başaran isimlerdi. Sizler için bu yazımızda Primeira Liga’da en çok gol atan futbolcuları paylaştık.

Fernando Peyroteo

Bir döneme damgasını vurmayı başaran efsane futbolcu Fernando Peyroteo attığı 331 gol ile lig tarihinin en çok gol atan futbolcusudur. Ünlü futbolcu ligde 1937 ile 1949 yılları arasında oynadı ve 331 gol atmayı başardı. Primeira Liga’daki kariyerinde tüm golleri ise Sporting Lisbon takımı ile birlikte atmıştır. Aynı zamanda en çok gol atan futbolcular arasında maç başına 1.68 gol ile maç başına en çok gol atan futbolcu olma unvanına da sahiptir.

Eusebio

Bu ligde 1960 ile 1977 yılları arasında forma giyen yetenekli futbolcu Eusebio kariyeri boyunca ligde toplamda 319 gol atmayı başardı. Böylece lig tarihinin en çok gol atan ikinci futbolcusu oldu. Bu golleri ise Benfica ve Beira-Mar takımlarında atmıştır.

Fernando Gomes

Portekiz futbol tarihine damga vurmayı başaran önemli isimlerden biri olan Fernando Gomes ise kariyeri boyunca ligde 318 gol attı. Ligde 1974 ve 1991 yılları arasında forma giyen ünlü futbolcu bu golleri Sporting Lisbon ve Porto takımları ile birlikte atmıştır. 

Jose Aguas

50’li yıllara damga vurmayı başaran yetenekli futbolcu Jose Aguas ise kariyeri boyunca bu ligde toplamda 290 gol atmayı başardı. Böylece attığı bu goller ile Primeira Liga’nın en çok gol atan dördüncü futbolcusu oldu. Başarılı futbolcu bu gollerinin tümünü Benfica takımı ile birlikte atmıştır.

Nene

Ünlü futbolcu Nene ise daha çok 70’li yıllara damga vurmuş bir futbolcudur. Yetenekli futbolcu bu ligdeki kariyerinde toplamda 262 gol atmayı başardı. Attığı bu gollerin tümünü benzer şekilde Benfica’da atmıştır. Yetenekli futbolcu ligde 1968 ile 1986 yıllarında top koşturdu.

Manuel Fernandes

Bir döneme damgasını vurmayı başaran Manuel Fernandes ise ligde toplamda 243 gol attı.  Böylece attığı bu goller ile lig tarihinin en çok gol atan altıncı futbolcusu oldu. Bu golleri ise GD CUF, Vitoria de Setubal ve Sporting Lisbon takımları ile birlikte atmıştır. Ligde ise 1970 ile 1988 yılları arasında forma giydi.

Ligde En Çok Gol Atan Diğer Futbolcular

Matateu | Attığı Gol Sayısı: 218

Jose Augusto Torres | Attığı Gol Sayısı: 217

Rui Jordao | Attığı Gol Sayısı: 2015

Arsenio Duarte | Attığı Gol Sayısı: 211

Tüm bu futbolcular oynadıkları döneme damga vurmayı başaran yetenekli futbolculardı. Ligde bu kadar çok gol atmayı başaran futbolcuların genel olarak bir önceki yüzyıla ait olduklarını görüyoruz. 2000’li yıllara bu ligde forma giyip ilk 10’a giren bir oyuncu olmaması da diğer bir dikkat çekici bilgidir.

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir