2018 Dünya Kupası En İyi Futbolcuları

2018 Dünya Kupası pek çok açıdan en ilginç Dünya Kupası turnuvalarından biriydi. Rusya’da gerçekleşen bu kupa yarışını dünya çapında milyarlarca insan izledi. Kupaya damga vuran da pek çok futbolcu bulunuyordu.

2018 dünya kupası

2018 Dünya Kupası gerçek anlamda milyarlarca kişi tarafından izlenmiştir. Eldeki verilere göre FIFA bu turnuvanın 3 milyar kişi tarafından izlendiğini ifade etmiştir. Böylesine takip edilen turnuvada ise pek çok oyuncu öne çıkmayı başardı. Özellikle kupayı kazanmış olan Fransa takımından pek çok oyuncu turnuvada öne çıkmayı başardı. Sizler için 2018 Dünya Kupası’nın en iyi futbolcuları listesini derledik.

Antoine Griezman

Fransız futbolcu 2018 Dünya Kupası’na gerçek anlamda damga vurmayı başardı. Futbol hayatına ilk olarak İspanya’da Real Sociedad takımın başlayan futbolcu ilk maçına ise 2009 senesinde çıkmıştır. Henüz ilk sezonunda İspanya İkinci Lig’inde şampiyonluk hyaşadı. Beş sezon içinde 201 maça çıkmış ve 52 gol atmayı başarmıştır. Sonrasında ise 30 Milyon Euro karşılığında Atletico Madrid’e transfer oldu.

Rusya’da düzenlenmiş olan 2018 Dünya Kupası’nda ülkesi Fransa’nın kazanmasında çok önemli katkıları oldu.

Kylian Mbappe

Hiç şüphesiz 2018 Dünya Kupası genç bir yıldızın doğuşuna şahitlik etti. 1998 yılında doğan ünlü futbolcu bilindiği üzere PSG forması giyiyor. Fransa milli takımı ile ilk maçına 2017 senesinde çıktı. Milli takımdaki ilk golünü ise Hollanda’ya karşı attı. Kendisi 2018 Dünya Kupası’nın finalin oynayarak bu turnuvanın finalinde Pele’den sonra gol atan en genç futbolcu olmuştur.

Luka Modric

Hırvat futbolcu göstermiş olduğu futbolcu göstermiş olduğu performans ile 2018 Dünya Kupası’na damga vurmayı başardı. Kariyeri boyunca pek çok lig şampiyonluğu, şampiyonlar ligi şampiyonluğu ve süper kupalar kazandı. İngiltere’yi Hırvatistan milli takımı ile yendiler ve finale kalmayı başardılar. Her ne kadar Hırvatistan finalde Fransa’ya kaybetmiş olsa da Modric turnuvanın en iyi futbolcusu seçildi. Çünkü kendisi turnuva boyunca büyük bir azim gösterdi ve bunun karşılığında en iyi futbolcu olmayı başardı.

Ivan Rakitic

Modric ile birlitke turnuvanın en dikkat çeken Hırvat futbolcularından biri de Ivan Rakitic’di.

Kendisi Barcelona takımına katılmadan önce Sevilla takımın oynuyordu. Barcelona ile pek çok şampiyonluk ve kupa kazanmayı başardı.

Ivan Perisic

Turnuvanın en dikkat çeken oyuncularıdan biri de Ivan Perisic. Kendisi Inter’de oynamadan önce Borrusia Dortmund’da oynadı. Burada hem Bundesliga şampiyonluğu yaşadı hem de Almanya Kupası’nı kazandı.

 Hırvat milli takımında ilk maçına 2011 senesinde çıktı. Bu maçta ise Gürcistan’a karşı mücadele verdi. 2018 Dünya Kupası’nda vermiş olduğu inanılmaz mücadele ile çok büyük takdir gördü.

Thibaut Courtois

Belçikalı oyuncu ülkesinde Genk takımında oynadı. Bu dönemde bir şampiyonluk yaşayan futbolcu sezonun en iyi oyuncularından biri seçildi. Kendisi kariyeri boyunca pek çok şampiyonluk ve kupa kazandı. 2011 yılında Belçika milli takımında oynamaya başladı. Fransa’ya karşı milli takımı ile maça çıktı ve bu maçta oynayarak milli takımında oynayan en genç kaleci oldu. 2014 ve 2018 yıllarında oynanan Dünya Kupası’na katıldı.

  • Eden Hazard
  • Bamidele Jermaine Alli
  • Kevin De Bruyne
  • Harry Kane
  • Lionel Messi
  • Cristiano Ronaldo
  • Romelu Lukaku
  • Muhammed Salah
  • Edinson Cavani
  • Diego Godin
  • James Rodriguez
Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir