2021 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali Hakkında İlginç Bilgiler

Şampiyonlar Ligi finalleri futbol tarihinin en heyecanlı ve seyir zevki yüksek maçları arasında yer almaktadır. O yüzden de 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi finali de oldukça büyük bir ilgi gördü ve dünyanın dört bir yanından büyük bir zevkle takip edildi.

şampiyonlar ligi

Başlangıçta finalin hangi ülkede ve şehirde yapılacağı ile ilgili pek çok sıkıntı ortaya çıktı. Bunun sebebi ise başta tüm dünyayı sarsan Covid-19 idi. Sonrasında ise İstanbul’da yapılması planlanmaktaydı. Ancak birtakım sebeplerden ötürü maçın Portekiz’in Porto şehrinde yapılmasına karar verildi. Maç 29 Mayıs 2021 tarihinde Manchester City ile Chelsea arasında oynandı. İki İngiliz takımı finalde karşı karşıyaydı. Bu maçın sonunda ise gülen taraf ise 1 – 0 kazanan Chelsea oldu.

2021 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali Hakkında Bilinmeyenler

  • UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde bu maç oynanmış olan üçüncü İngiliz finali olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha öncesinde 2008 yılında final Chelsea ile Manchester United arasında oynanmıştı. Maç penaltılara gitmişti ve kazanan taraf Liverpool olmuştu. Sonraki İngiliz finali ise 2019 senesinde Liverpool ile Tottehnham Hotspur arasında oynandı. Liverpool ise buradan galibiyetle ayrılan takım oldu.
  • Finale kalan iki takım da turnuva boyunca toplamda sadece 4 gol yediler. Her iki takım da hiçbir maçta birden çok gol yemedi.
  • Manchester City ise tarihi boyunca ilk defa Şampiyonlar Ligi finaline yükselmiştir. Eğer Manchester City kazanabilseydi turnuva tarihi boyunca bu kupayı kaldırmış olan 23 takımdan biri olacaktı.
  • İngiltere, Şampiyonlar Ligi turnuvasına en çok finalist çıkaran ülke olma unvanını elinde bulunduruyor. İngiltere’nin ardından ise İtalya ile Almanya altı finalist çıkararak ikinci sırayı aralarında paylaşmaktadırlar.  
Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir